Advies & Zorg
Moscowa-horizontaal-tag-kleur

Symposium 150 jaar Moscowa

Op 12 december 2023 was er een symposium ter gelegenheid van 150 jaar Moscowa in de stadhuishal van Arnhem waar het Moscowa vanuit verschillende invalshoeken belicht werd. Zo sprak funerair deskundige Leon Bok over cultureel funerair erfgoed, ging Rob Borst (beheerder Bossen & Parken van Arnhem) in op het groene landschappelijke erfgoed en sprak universitair hoofddocent Martin Hoondert over veranderende (afscheids)rituelen en hoe we ons daar voortdurend op aanpassen. 

Ook werd een bijzonder kunstwerk aangeboden aan burgemeester Marcouch met voor dit 150-jarige Arnhemse icoon herkenbare beelden van betekenis. Van de boerderij en de karakteristieke puntdaken tot het Vlindermonument. En van oorlogsmonument ‘De Pleuranten’ en de monumentale doorkijkjes tot de bijzondere natuur met haar enorme variëteit aan groen. De skyline van Arnhem weerspiegelt de verbondenheid met de stad sinds 1873.

De Arnhemse burgemeester Marcouch lanceerde samen met René Jansen van de Facultatieve een speciale website over Moscowa sinds 1873: 

Contact opnemen

Waterbergseweg 18
6815 AP Arnhem

Telefoon: 026 – 445 63 47
Email: [email protected]

Voor uitvaartverzorgers:
026 – 353 09 59

Volg ons op social media: