Advies & Zorg
Moscowa-horizontaal-tag-kleur
moscowa-begraafplaats-crematorium-echtpaar-omhelzing

De dag van het afscheid

Voor de dag van het afscheid zijn er vele mogelijkheden voor de ontvangst van de naaste familie en hun gasten. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid. Hoe u dit invult, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. In dit stappenplan nemen we u mee vanaf de ontvangst tot de plechtigheid en vervolgens tot het uiteindelijke afscheid. Zodat u de keuzes kunt maken die bij uw wensen passen.

Een eigen plek

Niets zo persoonlijk als het kiezen van een eigen plek. De graven en urnentuinen in gedenkpark Moscowa liggen midden in de natuur. Dit geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren. Langs de paden liggen de meest uiteenlopende graf- en urnenmonumenten. Sommige klassiek en bescheiden, andere juist modern en artistiek. Vrijwel alles kan. Ook is het mogelijk om zelf een plek in het park te kiezen.

Ontvangst

Op de dag van het afscheid ontvangen onze medewerkers de familie en begeleiden hen naar de familiekamer. Ondertussen worden de andere gasten verwelkomd in de ontvangstruimte. Op deze manier heeft de familie de gelegenheid om nog even in intieme kring samen te zijn. Tijdens een begrafenis op Moscowa worden, op het moment dat de overledene en de naasten worden ontvangen, de klokken geluid.

Ruimte voor elke wens

Moscowa heeft verschillende ruimtes waar afhankelijk van uw wensen de uitvaartplechtigheid kan plaatsvinden. Van monumentaal tot intiem of in groot gezelschap. Maar de plechtigheid kan bijvoorbeeld ook buiten plaatsvinden.

Invulling plechtigheid

In overleg met uw uitvaartverzorger is er tijdens de plechtigheid ruimte voor een of meerdere sprekers. Elke toespraak kan worden begeleid met muziek, foto’s en video’s. Ook bij het graf kan voor audioapparatuur worden gezorgd. Voor, tijdens en na het afscheid is het mogelijk persoonlijke muziek te laten horen of live een instrument te bespelen. Op Moscowa is professionele apparatuur aanwezig. Daarnaast beschikken meerdere ruimtes over een elektrische piano.

Uitvaart online bijwonen​

Moscowa biedt de mogelijkheid om de uitvaart via een livestream online bij te wonen. Hiervoor wordt een persoonlijke code verstrekt.

Na de plechtigheid

Bij een begrafenis wordt de overledene na de plechtigheid vanuit de afscheidsruimte, met behulp van een rijdende baar, door dragers begeleid naar de laatste rustplaats. In overleg met uw uitvaartverzorger kan de kist ook door bijvoorbeeld de eigen familie worden gedragen. Bij een crematie wordt de overledene direct na de plechtigheid naar de crematieruimte gebracht waar de crematie dezelfde dag plaatsvindt. Het is wettelijk verplicht dat de as van de overledene 30 dagen in het crematorium wordt bewaard. Hierna kunnen de nabestaanden een laatste bestemming voor de as kiezen.

Samenkomen en condoleance

Na het afscheid is het mogelijk samen te komen in een van de sfeervolle condoleanceruimtes van Moscowa. Hier schenken wij onder meer koffie, thee en een goed glas wijn. Daarnaast is ook culinair van alles mogelijk op Moscowa. Van uitgebreide borrelhapjes tot vers belegde wraps en tapas. We denken graag met u mee over een passend samenzijn ná het afscheid.

Bekijk ook:

Na het afscheid

In de dagen en jaren na een afscheid biedt Moscowa u de mogelijkheid om de plek van uw dierbare zelf in te richten.

Voor het afscheid

Een bezoek aan Moscowa leidt vaak al tot diepgaande gesprekken en veel inspiratie.