Advies & Zorg
Moscowa-horizontaal-tag-kleur

Brievenbus voor Brieven aan de hemel op Moscowa

Met het posten van een eerste brief, openden wethouder Bob Roelofs en initiatiefneemster Anita Meinema op 11 juni de speciale Brieven aan de hemel-brievenbus in het gedenkpark van Moscowa. Iedereen kan hier een brief of andere boodschap aan een overleden dierbare posten.
Datum: 13 juni 2024

“Wat een prachtig initiatief!” Aan het woord is wethouder burgerparticipatie, openbare ruimte, jeugdzorg, binnenstad en sport van de gemeente Arnhem. “Een hele waardevolle toevoeging voor Moscowa. Ik kan me voorstellen dat dit veel mensen troost biedt.”

Initiatief van Anita Meinema
Na het overlijden van haar man, begon Anita Meinema brieven aan hem te schrijven. “Dat hielp me enorm met mijn verdriet. Ik bedacht dat het misschien ook andere mensen troost kan bieden. Zo ontstond het idee voor de brievenbus. Nadat de eerste brievenbus werd geopend op Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis, waar mijn man gecremeerd en verstrooid is, is het idee op veel plekken omarmd. Ik ben heel blij dat er nu ook op het mooie Moscowa een brievenbus staat.”

De brievenbus is voor iedereen
“We zijn heel blij en trots dat we nu ook een Brieven aan de hemel-brievenbus hebben”, vertelt Arjen van Vessem, locatiemanager van Moscowa. “Iedereen kan in ons gedenkpark een boodschap posten. En dat kan van alles zijn; een gedicht, een gedachte, een tekening of gewoon een ‘praatje’. Eens per jaar worden de brieven aan het vuur toevertrouwd. Zo gaan ze symbolisch naar de hemel, naar degene voor wie de post is bedoeld.”

De brievenbus staat vlakbij het bloemenmonument, bij de ingang van Moscowa.