Advies & Zorg
Moscowa-horizontaal-tag-kleur

Moscowa 150 jaar

De geschiedenis van Moscowa gaat terug naar 1873 toen de gemeente Arnhem besloot een nieuw grafveld in te richten. Ter gelegenheid van 150 jaar Moscowa was er op 12 december 2023 een symposium in de stadhuishal van Arnhem.
Datum: 13 december 2023

De Arnhemse burgemeester Marcouch lanceerde daar samen met René Jansen van de Facultatieve een speciale website over Moscowa sinds 1873: www.moscowa.nl/150jaar.

Geschiedenis
Aanvankelijk was de begraafplaats 8ha, maar in de loop der jaren is het park uitgebreid naar tegenwoordig ruim 32ha. Vandaag is Moscowa, waar in 1974 ook een crematorium kwam, voor veel mensen uit Arnhem en daarbuiten de plek voor een persoonlijk afscheid, om te gedenken en naar terug te keren.

Hoogwaardig afscheid
“In alles streven wij naar een waardig en hoogwaardig afscheid”, vertelt locatiemanager Arjen van Vessem. “Moscowa is er voor iedereen. Natuurlijk is er veel verdriet, maar wat is het dankbaar dat wij er voor iedereen – ongeacht achtergrond en/of geloofsovertuiging – kunnen en mogen zijn om families, nabestaanden en andere gasten in een emotioneel zware periode bij te staan.”